This video is for premium users only!
Become a premium user for as low as Eur

Inez Weski | Zomergasten in het kort

Dami

3 years ago

 • Strafrechtadvocaat Inez Weski (1955) was op 26 juli 2020 de tweede gast in VPRO Zomergasten.
  Inez Weski is al meer dan veertig jaar advocaat en behoort als een van de meest ervaren strafpleiters tot de elite van het Nederlandse strafrecht. Op dit moment is ze raadsvrouw van Ridouan T., hoofdverdachte in het liquidatieproces Marengo. Weski is ook advocaat van de Surinaamse president en veroordeeld drugshandelaar Desi Bouterse en de van oorlogsmisdrijven en wapengroothandel beschuldigde Guus Kouwenhoven, wiens zaak nu bij het Europese Hof loopt. Samen met haar zus en zoon houdt ze kantoor in Rotterdam.
  Grote, vooral internationale strafzaken zijn Weski’s specialiteit. Hoe complexer, hoe beter. Geen dossier is haar te groot of te gruwelijk. Het juridische uitgangspunt ‘onschuldig tot anders bewezen’, is haar drijfveer. Net als haar, naar eigen zeggen, ‘verzengende scoringsdrift’.
  Zomergasten, de zomerklassieker van de VPRO is gebaseerd op een even eenvoudig als vernieuwend idee dat in 1988 ontstond: als er in de zomer programma’s worden herhaald, vraag dan mensen met een verhaal om hun favoriete kijkavond samen te stellen en de fragmenten van hun keuze toe te lichten in een goed gesprek. De gesprekken, de fragmenten en de wisselwerking tussen gast en presentator leveren elk seizoen spraakmakende televisie op. VPRO Zomergasten werd in 2014 bekroond met een ere Nipkowschijf. In 2017 won Janine Abbring de Sonja Barend Award voor haar interview in Zomergasten met de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan. Janine Abbring presenteert voor het vierde seizoen op rij VPRO Zomergasten.
  www.vpro.nl/zomergasten
  #zomergasten #inezweski

  Category : Music Videoclip

  #inez#weski#zomergasten#het#kort

arrow_drop_up
UA-24318279-2